THE OWNER !

My photo
this is the official blog of que dani. well . here im about to tell you part of my life stories and career as human . first cried at 12.45 a.m on 15 june . so . if you want to get know better about the life and stories about que dani . what you waiting for . be the follower of this blog okay ? QUE DANI

Friday, December 31, 2010

HAPPY NEW YEAR !!!








BOOYAAH READER !!!











DANI
(the blogger)

THE 31 OF DECEMBER 2010 . ( the last post on 2010 )








BOOYAH READER !






:) well hello there (:


okay, hmm. lets start with take a deep breath. haaaaaah ! so peaceful 
and lovely early morning , well, im here to tell you my 2010 journey,


2010


well. its been so many SWEET memories. and what else for imperfect
human being, also the the BAD memories. so. its already 1.20 in the morning,
and i have'nt sleep yet, think twice, i have mood to blogging,
okay lets start with the chosen one on the month.. 


start with :

MAY 2010, 

on May 17,
the first post that ive made.its for my ex actually, and in that case, mean the colourful text, nahhh.im new in blogger, also, not good at all in blogger, like a kids 4-5 years old artwork is it?
( click here ) for the more info, that post is my dillema. mean the ''BAD MEMORIES'' 

JUNE 2010.
ive only have 2 post, but ive to choose one.

on JUNE 15,
once again a child artworks, the post for my birthday, truly in dillema that time,
( click here ) for more info. okay lets move on to.. 

JULY 2010,
yeah. once again. not much in blogger, so i just have 2 post for this month.
and i choose..

on JULY 31,
at this time. ive start to love using blogger. entry for this post is about my journey with
my damm best friend hanging out at sunway pyramid and watching the MTV worldstage!
freaking awesomeeeeee ! and this is my one " SWEET MEMORIES " .
( click here ) for more info. 

AUGUST 2010,
okay. damm ! none of the post in august i hate, and the one that especially i love is.
about the countdown of raya !

on AUGUST 27,
( click here ) for more info. * maybe the words is a lil bit kind of child thing. cause at 'this' time.
im not mature enough. haha. full of shame 



SEPTEMBER 2010,
okay. for this month. it is full of memories about the preparation for raya ! 
so.. haha. xd choice . 


OCTOBER 2010,

on OCTOBER 8,
okay. for the dillema, " BAD MEMORIES " i choose this post , ( click here )
its remind me how mad am i at that time, and make me feels to be more professional on 2010. 
*okay, budget mature. haha..

on OCTOBER 10,
okay. this is not dillema, this is my sweet memories, the wedding of my idol, DR SHEIKH !

NOVEMBER 2010,

on November ive got 17 post. and the chosen one is..
of course la on..

NOVEMBER 12,
haha. i meet BUNKFACE ! what a good memories,, ( click here ) to watch it (:


DECEMBER 2010 !

on December, ive only got 3 post, the chosen one is..

on DECEMBER 15,
THE SWEET REVENGE OF a EX LOVER ! is truly a dillema.. and i hate it. 





hah, you see, its have been so many good memories, and also so many BAD memories,
but anyway, life must go on ! may next year been more better from this year !
okay. thats all for todayhh. this 31 December. and see yahh next year !!
goodbye and farewell 2010 ! im gonna miss you ! :(
and im gonna take this time to wish you all A...










HAPPY NEW YEAR !!!
2011


-Que Dani-





DANI
(the blogger)

Friday, December 24, 2010

IM GETTING FOX !










open the blog. and im empty.


          i just want to say.






I LOVE THE WAY YOU LIE ! 
                                          ( part 2 )







DANI
(the blogger)

Wednesday, December 15, 2010

THE SWEET REVENGE OF a EX LOVER !











HELLO READER !
(also whatever her name is.)







haahaaa. entry untuk kali ini. THE SWEET REVENGE OF a EX LOVER.
hurm. dah takde post lain nak buat. tetibe pulak rajin nak update blog hari ni.
hurm. post je la pasal EX aku ni * actually not. owh. tujuan buat post ni bukan untuk 
memburukkan dia cuma. hurm.nak bagitau siapa itu @#$!&*#(*#$ :)
same je. kalau korang kenal budak tu :) mabe akan dtg korang kenal. 
korang perlu tau. whos the really @!#$*(#* . klu dani tak bagi tau pun.
korang akan kenal jugak kan? huh okay lets start with.






6.30 p.m : Shes call me :) and then i was like -> - oo - whatthaaaallaaalaa she want from me.

okay then. start txting (:

me : KAU NAK APA LAGI ?!?!

shes : Kau x yah la nk poyo letak capital letter ... aku x gentar la bongok! yg ko x angkat asl gentar sngt bodoh?

me : My mom hv read all yr txt msg. My mom tell me if u tried to disturb me again. i will gain this case as a report to the police. Owh my uncle is a plicemn btw,,kau sape ea nak kacau aku? ok, lst warn if u tried to blackmail me again or inbox me. For sure my mom call you. Once again. Stop txting me! *ayat bagi gentar. haha.

shes : Hoho takotnya...dok ceramah panjang2...aq call bersebab..bukan nak buang masa ngan ko....=..='
*aku pon mcm ni -..- . bersebab apa jadah haram lagi. shiaall.nak jugak terhegeh2 cari aku.

me : Eh. Drama queen. Diam la kau. Aku tak main2 ea? Abah kau punya ceramah la. Pdan la smpai budak2 kat luar benci kau. Tak faham bahase. kt sini leh la kau nak kimak2 nk bongok2. kat public baik macam malaikat! 

shes : ofc la... aku x mcm ko...hal kecik besar2 la bagai..ko ada kasi tau mak kau yg kau ada hutang aku?

me : Spe hal kcik besar bgai? Eh kau tu lag la. Hutg? Haha. kau ingat aku terhingin nk byr k? Mak aku sndri ckp, yg dok menggatal topup kn aq spe suruh, tu org panggil obses weyh! Aku x minx kau topupkn aq, pnah skali aq minx kau ckp 'take yr time ro buy fr yr own.' Pengungkit !

shes : jp jp... yg ko kata nkn tpp dulu tpp la.. later i ganti...huhu ganti?

me : Haha. Gila. xde mknenye. Time tu kau topap ke? setau aku kau ckp 'take yr time ro buy fr  yr own.' Tak gitu gila? Drpd aku sedekah nk byr hutang kau tu. Baik aku bagi org gila makan. Haha. Dh la. G cari jantan lain. Kau txt aku ap dpt? Aku dapat maki hamun kau adla, Drpd kau maki hamun aku, bek kau gi ayat jantan lain! aku x kesah la kau cple ke x, kau igt aku terhegeh2 cmburu kat kau? Gth la. N klu ko asik nk maki kt aku j time kau baru form 1 ni, ntah dh besar nak jadi ap pon aku tatau. Ciao! G ayat jntn lain. G cairkan dwang dgn prngai fake kau tu!

shes : Wowoww cita nk gile.huhu...ko kata x geleous...Nnti tengok la... apa akn jd bila ko dah mati dlm kubo...kau cari aku kat padang masyar...berjuta2 org la wei...x terlarat oO

me : Haha. Lawak bodoh ape kau cerita ni?? Selisih 44 malaikat la aku tanak kau dgn mulut jht kau tu gila! E. Kau igt aku ni obses mcm kau ke? Haha. Gatal!

shes : Aku gatal ke ko? yukx ko yg obses...aku nk break ko x nk...yukxx gelimat..kau ada tonton tv cita gelimat.?? Hahaha...bukan tv tapi youtube...Mcm ko la ss ngan pmpuan lawa... Yukxx 

me : me : Haha.. Aq trtnye, spe ehk dlu yg minx cple? Oppps! Kau kan? Kau kan? Haha! Terdesak. Obses. Dh tau kn kau sebok tye aq 'u hate me right?' mmg sjk kwn aku yg schlmate ngan kau dulu  bagitau siapa dia 'apple bella' aku tak minat ngan kau ni gilem ye la, klu x accept, merayu menangis tak berlagu la pulak,

shes : Kau ada ap sangat? Aku ni ank org kaya...suma mintak mesti dpt..setakat kau...aku hanya seronok je...kesian kau.. apa pon xde.. kene main lagi..

me : Haha. bangga sangat ngan harta kau tu. Bukan boleh bwk masuk kubo pon la! Hah bongkak! Klu bole pon kau hangkut suma harta yg kau ad tu masuk dlm kubo, esok aku suruh org gali kubo kau besa2. Haha, bwk sekali rumah2 kau, duit kau, hp kau, BALAK KAU !

shes : Takutnya...halah halah.. kau ibarat sampah..kesian kene kencing oO

me : Ok. yr txt is otw to my blog. tq.

shes : Bgos !

me : Bru sume org tau btape hina nye mulut kau. Smpai ati kau samekan aku ngan sampah..dh la, gado ngan ko ni smpai kiamat pon tak habis!

shes : Sapa give up dulu? kau ke aq... kau kan??haha da la wei... back off buddy... xde taraff

me : Haha, xd taraf? Check dulu la mak bapak aku sape, keturunan mane, ntah2 aku lg kaya dri kau kot, tp klu aku kaya pon xdla bangga macam kau la! Nk gado ngan budak kecik baru nak knal dunia mcm kau ni? hah baik tapayah la!

shes : call aku jp.

me : please. igt aku nk terhegeh2 cll kau, taip msj ni pon aku ltak tepi la weyh!

shes : Kau jantan ke.? Lawan mulut boleh la wei eh lwn msg j mamat niew..tengok makbapak kau...what for...kau nk aku senarai ke suma apa yg papa mama aku ada and bape duit aku dlm bank? haha kau meleleh air kencing la sampah!

me : Haha, ap lagi kau ada? Aku nk tau sgt la!

shes : Aku ada spect besar mcm sakai...pernah tngkp gmba dgn sam bunkface..and ada avanza burok he,, and and cuma rumah. tu jer *dia perli aku -.-

me : Owh, haha, avanza buruk ke or else DUIT MAK BAPAKKAU KE?!

shes : Aku miskin...rumah daif depan sekolah..kesian*babe..tgok dulu rumah aku.. rumah aku bukankat depan sekolah.. haha sampai pon belom..bagi statement yg bukan2 -.-''

me : Haha lagi?

shes : X de.. kau kan kaya.. ada 4 buah kereta, kia spectra, kancil, mayvi and naza ria... ada dua rumah lg dkt ampang KL and dekat rumah aidil tu...mama kau ada spa kat Langkawi, Pahang,,, and papa kau kan kerja orang kanan TNB, bisness man, always go overseas...and always buy u everything u want,...and duit kau dlm bank dh 14 ribu kan? kau kan anak orang kaya.. aku cuma pakai avanza burook! * dia mermeli aku -.- tak sangka :o 

me : haha sedap betul klu jd bhan kat blog aku -.-

shes : Tulis la.. xde sape nk percaya bahlol !

me : okay.

shes : okay buddy

shes : Err




-the end-



hah. penat nye memotocopy asal dari phone. hah tgok la ye. ape perasaan anda 
klu diberi statement yg kurang menyedap kan hati? sakit kaannn?? -.-




 YELLOW : statement die sentap aku -..0



P/s : semua txt kat atas ni mmg 100% dari phone ! sumpah tak tipu!
demi allah ! E. kalau la aku dapat jumpa kau >.< nakje aku campak 
magnet kat gigi kau -.-'' 




Dani
(the blogger)


Sunday, December 12, 2010

DONE REFRESH !

the blog is clearly..




DONE REFRESHING !



Dani
(  The Blogger)

Friday, November 12, 2010

WAAAH! MIRACLES HAPPEN TODAY !









HELLO READER !





Assalamualaikum..


hurm, whats up guys? are you happy like happy as i am happy ?
haha, * sorry for grammar mistakes.. haha.. haha, hurm entry untuk kali ini,

WAAAH! MIRACLES HAPPEN TODAY !

haha, memang miracle, jap gi kiter cite, hurm, lets start with,
owh, sebelum hari jumaat berlaku, haih, penat berfikir, nak gi LCCT or nak jumpa kawan?
and then, sdang blurr, najwa pakse, then klu x dtg, kesian pulak diaorg, 
kempunan nak tgok muka i ni, hehe, owh, penat tanye org utk hari jumaat,
tanye amirah afiqah pasal, bole ke tak pakai baju luar masuk sekola,
hurm, wtv it is, sy kene teruskan gi sekolah, then, terdetik waktu pagi ingin pergi ke sekolah,
dengan gelabah, haha, pastu, dapat idea, mula2 gi sekola, pakai baju sekola,
then, gi tukar baju luar, hah, nasib otak berguna, walaupon result agak banggang,

huh, nasib baik la ari ni ari terbuka sekola, klu x, xde chan la dani nak gi LCCT,
hurm, pastu minta faizal temankan dani tuka baju kat surau, and,,
tanpa memandang masa hadapan, haha, dani pon membawa beg dan terus blah dari sekola,
sblom tu dh ckp ngan puan shrek, die ckp ok, but, nak surh mak  lak nek atas,
hoho, time tu mama bising gila o.o , malas nak naik la, takut flight sampai awal la,
takut lewat larh, huh, but, anyway, dani terus minta izin puan shrek, and terus keluar sekola,
hahhhhhhhhh. lega ~


then nek kete, mama keep membebel sbb lambat larh ap la, haha, time tu dani pasang kuat2 
walkman kat telinga, then otw to LCCT !! yahoo
haha, nak tggu kwn mama nek flight lame lagi, then, jln2 sorang2 kat selurh sudut banggunan tu, hoho,
nampak akak and abg stewardess kita yg hot2 pakai merah from Air Asia, woaa, cun :)
bess jugak tgok diaorg on duty, 
haha, pastu gi kat mama balik, then, duduk2 x buat ap2, mama pon ajak kiteorg jln2, jalan2, pegi kat main door, between Marrybrown and McD, haha time ni larh, entry yg ditunggu2kan,
*time ni muke serious, tgah blurr, sbb BOSAN ! pastu, somethin attract me :)


saya : mama2, BUNKFACE larh, * aku macam ye tak ye je, then recognize kali ke 2 mmg betul,


mama : mane 2? * dengan nada menggelabah, pandang kiri kanan depan belakang, hehe,


saya : sebelah kiri larh.. * time ni mama kurang dgr, sbb dani slow talk, haha,

mama : mana 2 ? (menggelabah)

saya : kat McD tu larh !

mama : aah larh, eh, gi la tgkp gmba ngn diorang,

saya : alah, balik2 org je kene tgkap, * then aku makin menghampiri BUNKFACE,

sam ( bunkface ) : hey dude, nice spect, (slow talk with me,)

saya : hehe, thanks, ( OMLG !! hes actually  talking to me >W< ) hurm, can i take some picca with you?

sam : owh sure, :))









mama.. haha.. nak jugak,,,



from left : paan, kwn mama, sam, mama, little sista, youk >.<


*FLASH* ! *FLASH* ! *FLASH* !
then finish.


saya : owh thanks sam, ur cool, ( shake hand, then blah)

sam : thanks..:))


hurm mabe BUNKFACE baru balik dari konsert diaorg kat UK kott,
then, lunch, haha, makan KFC :) bes gilee. air bole refill bayak kali :))
hha, then time kol 3.00 p.m cmtu, flight kawan mummy dah smpai, 
and, die blah kte org pon blah,hehe, die bagi guitar kat kiteorg ! yay! 
haha, wtv it is, memang bes la hari ni! :))









p/s : im so stress futtup with you -,-gamba byk lagi,
 but malas nak masuk, mmg bes la ari ni btw....
and, saya disini cuma kongsi pengalaman, 
bukan nak membatak. sekian......................


DANI
(the blogger)

Wednesday, November 10, 2010










HELLO READER !






Dear Bitch,  






                                                                         i just want to say...




Stay away from my life ! Leave me !
   shuhhhhhh! go play with your S#!% !






                           once again,



avid:

This is and always will be a Hermione Granger celebration blog.


















DANI
(the blogger)

Tuesday, November 9, 2010

GAGAHAHA !







HELLO READER !



















DANI
(the blogger)

PLEASE ?! -,-' (2)







HELLO READER !



Haha, kita sambung balik entry post yg bertajuk PLEASE ?! -,-'
haha, jap ea nak upload gamba,







owh, minah nie, tak habis2 lagi x puas hati dgn aku,
remove or not? haha, kau remove je la, mean, kalau kau remove aku,
bermakna kau tu PENGECUT !
haha ! bodoh gila ! bajet bagus? haha, kalu bende tu yang kau tulis,
dari segi penglihatan kau terhadap aku? aku tak kesah,
aku accept, aku ngaku yg aku ni bajet bagus,
yang aku tak boleh accept ni, 


Kau tu tak bajet bagus pulak?!?! -,-


haha, sakai kau tu, and ad sebab ko  nak gaduh ngan aku?
cakap je la weyh, kau igt aku nak terhegeh-hegeh nak pujuk kau kawan ngan aku 
balik ke ha?! HELL F ?!? sorry sikit, kau tu kan budak2,
memang tak patut la kawan ngan aku ni, ye lah, nak tolak2 meja,
haha bodo! owh lagi sekali, jap aku besarkan ape yg ko tulis, and
highlight sikit ape yang kau tulis, supaya kau sedar sikit !


'Disebabkan mulut badan binasa?'

sekali lagi ye cik (#&(#)(*#*(&&. warever your name is,
owh aku lupa, kau JUNKIES terbaru ! haha! bangga weyh kau tu JUNKIES !
nih, kau dengar sini baik2, aku tak akan terhegeh-hegeh la nak mintak kau jadi 
kawan aku balik, haha, owh words diatas, mulut badan binasa?
owh, means, aku mencarut pasal kau? kau tu tak PULAK !?!?
weyh sakai lagi menyakai lagi sesakai ! ko nak remove aku dari Facebook ,

REMOVE LA WEYH ! aku x kesah, and, kau tggu satu hari nti,
bila aku ni dah warever la kan,, kau jangan pulak nak terhegeh-hegeh add aku! sakai!! like just i said on my status,




kan? haha ! kau tunggu apa lagi ? pegi profile aku, and kau 
pegi tgok bawah, and click ' Remove from friends'
sekian, masheh :)  


p/s : aku kat sini utk memberi kesedaran terhadap kau 
bahawa mulut kau lagi busuk dari aku -,-'' sekian.



DANI
(the blogger)